Scania Yeni G Serisi Teslimatları Başladı

05 Mayıs 2008 Pazartesi 0:44

Scania Yeni G Serisi Teslimatları Başladı

Scania’nın en son teknolojiye sahip yeni G Serisi, ağır taşımacılık sektöründen kısa zamanda büyük ilgi gördü. Kayıkçıoğulları Uluslararası Nakliyat, Kalyoncu Nakliyat ve Yaman Nakliyat, filolarını Scania G Serisi çekici ile güçlendiren ilk firmalardan...

Ağır taşımacılık sektörüne getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren Scania’nın 2008 yılında tanıtılan yeni G Serisi, Türkiye’de büyük ilgi görüyor. Satışa sunulmasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Scania G Serisi, farklı sektörlerde taşımacılık yapan firmaların gözdesi oldu. Bu firmalardan Kayıkçıoğulları Uluslararası Taşımacılık ve Kalyoncu Nakliyat 5’er adet, Yaman Nakliyat ise 4 adet, Scania G serisi çekiciyi filolarına kattı.

En yeni Scania ürünü olan G Serisi araçların teslimat törenleri satışları gerçekleştiren Scania Yetkili Satıcıları ve Doğuş Otomotiv yetkilileri tarafından yapılıdı. Kayıkçıoğlu Uluslararası Nakliyat ve Kalyoncu Nakliyat’a Doğuş Otomotiv’in Gebze’deki tesislerinde, Yaman Nakliyat için ise satışı gerçekleştiren Doğuş Otomotiv Yetkili Satıcısı  Ankara Ağır Vasıta’nın tesislerinde teslimat törenleri gerçekleştirildi.

Samsun’daki toplam 18.500 m2’lik alanda 85 kişilik ekibi ile hizmet veren Erçal Fındık Otomotiv, 2001 yılından bu yana Scania satış ve satış sonrası hizmetleri büyük bir başarıyla sürdürüyor. 30 yıldır taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Kayıkçıoğulları Uluslararası Taşımacılık firması ağırlıklı olarak tekstil ve elektronik oto aksamı taşımacılığı gerçekleştiriyor. Yurt içi taşımacılığın yanı sıra Rusya, Ukrayna ve Moldova gibi ülkelere nakliyat yapan Kayıkçıoğulları Uluslararası Taşımacılık’ın Yönetim Kuru Başkanı Emrullah Kayıkçıoğlu, Scania’yı tercih etme sebebine ilişkin net ve samimi bir yanıt veriyor: “Scania her zaman Scania’dır. Dedem de, babam da Scania’yı tercih etti. Ben de Scania’yı tercih ediyorum”.

Scania G Serisi’ni tercih eden diğer bir firma olan Yaman Nakliyat ise araçlarını Ankara Ağır Vasıta’dan satın aldı. 2006 yılından bu yana Ankara bölgesinde Doğuş Otomotiv’in yetkili satıcısı olan Ankara Ağır Vasıta, 35 personeli ile, 2.750 m2’lik, müşteriler için duşlu odaları ve reviri bulunan son derece modern tesislerinde hizmet veriyor. Ankara merkezli Yaman Nakliyat, 1993 yılından bu yana ağır taşımacılık sektöründe hizmet veriyor. Toplam 18 araçla, Türkiye’nin her yerine dökme çimento, agrega, mineral katkı malzemesi ve kireç taşımacılığı yapan Yaman Nakliyat’ın 35 personeli bulunuyor. Filolarına kattıkları 4 adet G420 CA4x2HNA’yı Ankara Ağır Vasıta Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mutlubaş’tan teslim alan Yaman
Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Yaman, “Scania markasını  çok iyi bilinen kalitesinin yanı sıra yakıt tasarrufu konusundaki başarısı nedeniyle tercih ettik” dedi.

Scania’nın yeni G serisi, Kalyoncu Nakliyat Şirketi tarafından da büyük beğeni toplarken İsotlar Otomotiv tarafından 5 adet yeni G serisi teslimatı gerçekleştirildi. İsotlar Grup, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde 3S yetkili satıcısı olarak hizmet vermektedir. İsotlar Grup, Adana Mersin Yolu üzerinde 2.000 m2 kapalı, 10.000 m2 açık alanda satış, servis ve yedek parça hizmeti vermektedir. 1993 yılından bu yana taşımacılık sektöründe yer alan Kalyoncu Nakliyat, yaş sebze ve meyve ihracatı yapıyor. Ağırlıklı olarak Rusya ve Ukrayna’ya taşımacılık yapan Kalyoncu Nakliyat’ın filosunda 37 araç ve 150 personeli bulunuyor. Merkezi Trabzon’da olan Kalyoncu Nakliyat’ın Mersin, Antalya ve Manisa’da şubeleri bulunuyor. Teslimat töreninde bir konuşma yapan, Kalyancu Nakliyat Şirket Müdürü Ömer Kaba; Scania ve Krone’yi kendi alanlarında en iyi olarak değerlendirdiklerinin altını çizerken, “Scania’nın yüksek performansına karşın sağladığı yakıt ekonomisi, sürüş rahatlığı ve Türkiye yol şartlarına en uygun araç olması nedeniyle tercih ettiklerini” söyledi.

Teslim edilen Scania G420 CA4x2HNA model çekiciler, 420 HP güç üreten 12 litrelik 6 silindirli dizel motora sahip. Euro III emisyon normlarını karşılayan turbo beslemeli motor, her türlü yol şartında üstün performans ve düşük yakıt tüketimi sağlamak üzere tasarlanmış. Farklı kullanım şartlarına uygun tasarlanan alt yapısı sayesinde, uzun yol taşımacılığından en zorlu yol ve arazi şartlarında çalışmayı gerektiren inşaat ve madencilik taşımacılığına kadar birçok sektörün beklentilerini karşılayabiliyor.

Scania’nın yeni G serisi araçlarının gücü, müşterilerin yaptığı toplu alımlarla artıyor. Scania, Türkiye’nin en çok satılan ithal çekicisi olma başarısını yeni G serisi ile güçlendirecek.