Stil, Uyum Ve Performans Yeni Scania R-Serisinde Buluştu

06 Ekim 2009 Salı 14:39

Stil, Uyum Ve Performans Yeni Scania R-Serisinde Buluştu

Scania, yeni bir görünüm kazandırdığı R-serisi araçlarında yenilenen dış kabinde akıcı bir STİLİ, kabin içerisinde müşteri talepleri göz önünde bulundurularak yatak sistemi de dahil olmak üzere birçok ince ayrıntının UYUMUNU, standart olarak sunulan Opticruise sistemi ile PERFORMANSI bir araya getirdi.

2004 yılında gerçekleştirilen tanıtımının ardından dünya genelinde sunulduğu farklı pazarlarda toplam 200 bin adet satılan R-serisi yenilenirken, daha dinamik bir görüntüyü sınırsız konforla birleştirdi. 2010 yılında Türkiye pazarına sunulacak araçların aynı şekilde talep görmesi bekleniyor.

Daha keskin bir tasarım ile estetik bir görüntü kazandıran pencere hattından ve yandan başlayarak tampona kadar uzanan yatay hatlar ile akıcı bir stile sahip olan dış kabin, yeni dizayn edilen ön ızgara biçimi ile radyatör ve motor bölmesine daha fazla hava girişi sağlıyor.

Kişiselleştirilmiş kabin içi
Müşteri taleplerini göz önünde bulundurarak tasarlanan yeni R-serisi sürücü kabininde, güvenlik, konfor, yeterli depolama, kullanışlılık ve görsel çekiciliğin artırıldığı ince detaylara önem verildi. İç tasarımda kullanılan malzeme kalitesi artırılırken, renklerin seçiminden ergonomik tasarıma kadar bir çok ayrıntı, kabindeki çalışma, dinlenme ve yatak gibi farklı çalışma ortamı ve yaşam alanının kişiye özel olmasına olanak veriyor.

Scania yeni R-serisinde genişliği ayarlamak için çekyat özelliği olan 155 mm kalınlığında katlanabilir, yaylı, kalın ve rahat bir yatak seçeneği sunuyor. Yatak ayarı sürücü bölümünde herhangi bir değişiklik yapmadan, hatta yatağın üzerinde otururken bile sürücü arzusuna göre ayarlanabilir.

Yeni ortadaki torpido gözünde geniş bir aydınlatılmış, kaymaz tabanlı üst göz ile kalem gibi küçük eşyaların konduğu bölümlerin yanı sıra geniş saklama çekmecesi, isteğe bağlı olarak yolcu tarafında torpidoya monte edilebilen kahve makinesi, yine yolcu tarafında kaymayı önleyici kenarlıklı ve kullanılmadığı zaman gizlenen yemek ve çalışma için katlanır masa ve direksiyon üzerinde kontrol düğmeleri kabin içi konfor donanımları olarak dikkat çekiyor.

Yeni R-serisinde ayrıca isteğe bağlı olarak, merkezi kilit için yeni stil far kontrolü, yaklaşım ışığı, feribot modu, panik alarmı, ikaz lambası ve daha fonksiyonel uzaktan kumanda, sürücü tarafında güneş siperliği perdesi, ahşap veya kahverengi deri direksiyon, ahşap veya koyu krom rengi torpido süsleme şeridi, yolcu tarafında kaymayı önleyici kenarlıklı, katlanır, gizli yeme ve çalışma masası gibi farklı konfor alternatifleri de sunuluyor.

Sürüş keyfi Yeni Scania Opticruise ile artıyor

Otomatik vites sistemi, çeşitli yollarla sürücülere ve operatörlere yardımcı olurken, aynı zamanda sürüş rahatlığı, hızı kontrol etme ve vites değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırmasının yanı sıra, sürücünün sadece aracı kullanmaya odaklanmasına ve trafiğe daha fazla dikkat etmesine olanak sağlıyor.

Yıllar süren birçok adım sonucunda geliştirilmiş piyasadaki ilk otomatik vites değiştirme sistemlerinden bir tanesi olan Scania Opticruise, yenilenen R serisinde, otomatik şanzıman veya debriyajlı sistem olarak iki farklı versiyonda sunuluyor.

Opticruise, bir debriyaj pedalı olmadan bile tam debriyaj kontrolü sunan ilk sistem olarak dikkat çekerken, tamamen yenilenen vites değiştirme sistemi ile sürüşü daha da kolay bir hale getiriyor. Otomatik debriyaj, vites değiştirmeler sırasında kısa bir süre boşa alınarak değiştirmeleri daha hızlı ve daha yumuşak hale getirirken, elektronik koruma, debriyaj aşınmasını en aza indirmekte, böylece servis bakım tasarrufu sağlıyor.

Scania Opticruise, Scania’nın 8-12 ve 12+2- vitesli şanzımanları ile birlikte kullanılabilmekte olup, 12+2 seçeneğinde Overdrive sistemi ile birlikte de sunulabiliyor. Sistemde ekstra performans için yeni bir verimli güç modu bulunuyor. Opticruise sistemi kontrol düğmelerinin tümü direksiyonun sağındaki vites değiştirme ve Retarder kontrol fonksiyonları ile aynı kolda yer alıyor.

Daha fazla yakıt-Daha uzun mesafe

Scania, yeni R-serisi 4x2 çekicilerde maksimum yakıt kapasitesini bin 500 litreye kadar yükseltiyor. Yeni şasi düzeni, şasi yanlarında daha büyük yakıt tankları için yer bırakmakta, böylece daha uzun bir çalışma mesafesi sağlıyor. Daha düşük sürtünme direnci ve aktarma organlarındaki geliştirmeler daha fazla yakıt tasarrufunun yolunu açıyor.

Şasi sonuna yerleştirilebilen akülerle yeni yakıt tankı alternatiflerinin birlikteliği fazladan genişlik, derinlik ve uzunluk özelliği ile işletmecilerin yakıt kapasitesini en çok kullanılan yollara göre tasarlamasına olanak veriyor.

4x2 çekicilerde emisyon teknolojisine bakmaksızın, isteğe bağlı olarak bin 500 litreye, 6x2 çekici üniteler de ise arkaya monte edilen aküler sayesinde yakıt kapasitesini yüzde 50’ye kadar artırılabiliyor.

“Scania Sürücü Desteği”

Scania yakın dönemde araçlarında standart hale gelecek olan bu yenilikçi sistemi, sürücü eğitimleri sırasında elde edilen becerilerin devam ettirilmesi amacıyla tasarlamıştır. Sistem, gerçek zamanlı destek sistemi olmakla birlikte, profesyonel kamyon sürücülerinin kendi sürüş tarzlarını iyi yönde geliştirebilmek için ipuçları ve geri bildirimler veriyor.

Scania Sürücü Desteği, sürücü performansını izlemek için araç üzerindeki çeşitli alıcılardan gelen verileri devamlı olarak analiz ediyor, sürüş anında sürücüye tavsiyelerde bulunuyor ve ipuçları vererek sürüş tarzının geniş bir değerlendirmesini yapıyor. Yeni R-serisinde, tümü direksiyon üzerindeki düğmelerden kumanda edilen yeni Türkçe destekli yol bilgisayarına haiz 3 farklı gösterge paneli seçeneği de dikkat çekiyor.

Scania Sürücü Desteği, elektronik fren sistemi (EBS), 12 veya 12+2 vitesli manuel veya Scania Opticruise şanzımanlı ve Scania Retarder’a aynı anda haiz olan tüm araçlar üzerinde standart olarak sunuluyor.

Ağır ticari araçlar, sınırları ortadan kaldıran ve global ekonominin dinamikleri arasında ilk sırada yer alan lojistik sektörünün temel ihtiyaçlarının başında geliyor. Dünyanın önde gelen ağır ticari araç üreticisi Scania, stil, uyum ve performansta standartları yeniden tanımlayan R-serisi araçlarını pazara sunacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.  Görücüye çıkmaya hazır Scania araçlar yenilenen özellikleri ile yine dikkatleri üzerine çekerek, en çok satılan çekici olma yolunda iddiasını devam ettirecek.