Şantiyedeki Zorluklar Scania İle Çekiliyor

20 Ekim 2009 Salı 13:51

Şantiyedeki Zorluklar Scania İle Çekiliyor

15 yıldır Türkiye’de Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde faaliyetlerine devam eden lider ithal ağır ticari araç markası Scania, yüksek verimlilik için optimize edilen inşaat araçlarını inşaat sektörünün hizmetine sunuyor. Scania araçları, şasi ve aktarma organlarının dayanıklı ve sağlam oluşu sayesinde bu zor şartların üstesinden rahatlıkla gelebiliyor. Scania, uç noktalarda çalışanlar için tandem dingil grubu seçeneği, farklı koşullar için yarı yüksek veya yüksek şasi seçeneği ile her türlü ihtiyaca uygun araçlar sunuyor. Her araç uygulaması için Scania müşterilerine özel kabin tipi, aktarma organları, tekerlek konfigürasyonu ile süspansiyon, şasi yüksekliği, dingil mesafesi ve üstyapı hazırlıkları da dahil olmak üzere farklı ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte seçenekler sunabiliyor.

Scania ürün gamında inşaat amaçlı kullanılabilecek birçok ürün kombinasyonu bulunuyor. Türkiye’de uzun yıllardır satışa sunulan P 380 CB6X4EHZ damper kamyona ilave olarak farklı iş kollarına yönelik mikser, pompa ve G 420 CB6X4EHZ model dekupaj damperi de yeni araçlar olarak ürün gamına eklenmiştir. Mikser, pompa, damper ve dekupaj damperi olmak üzere her işe uygun farklı tipte ve spesifikasyonlarda standart araçları ürün gamına ekleyen Scania’nın segmentinde önemli başarılara imza atan, inşaat sektöründe en çok aranılan araçlarının başında P 380 CB8X4EHZ mikser kamyonu geliyor. Scania, modüler üretim sistemi sayesinde 380 beygir gücünden 620 beygir gücüne kadar kamyon ya da çekiciler, 4x2’den 8x4’e kadar her türlü ölçü ve dingil konfigürasyonunda araçlar sunuyor. Overdrive şanzımanları, Scania inşaat kamyonlarına yüksek dayanım ve yakıt ekonomisi sağlayan aktarma organlarının önemli bir parçası olarak fark yaratıyor.

Scania’nın her türlü yük ve yol şartına dayanıklı sağlam çelik şasisi, tamamen kendi mühendisleri tarafından geliştirilmiş zorlu inşaat şartlarında performansından ödün vermeyen motoru, uzun ömürlü ve dayanıklı yürür aksamı müşterilerinin güvenle çalışabilmesi için tasarlanıyor. Yeni 12 ve 16 litrelik motorlar, boyutlarına göre yüksek miktarda tork üretirken, düşük devirlerden itibaren iyi çekiş kuvveti sağlayarak vites değiştirme ihtiyacını azaltıyor.

Scania’yı rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri de EGR teknolojisine sahip katkı maddesi gerektirmeyen motorları da ürün gamında sunabilmesidir. 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Türkiye’de tüm motorlu taşıtlarda zorunlu egzoz emisyon normu haline gelen Euro 4 emisyon seviyesi, ağır ticari araçlarda SCR ve EGR adı verilen iki yöntem ile sağlanabiliyor. SCR özellikli araçlarda egzoz çıkışına püskürtülen AdBlue isimli katkı maddesi ile araç Euro 4 veya üzeri bir emisyon normuna sahip olurken, EGR teknolojisine sahip araçlarda motor üzerinde yapılan tasarım değişiklikleri ile araç ilave katkı maddesi kullanmaksızın istenilen emisyon normunu sağlayabiliyor. Scania, geniş ürün gamında her iki teknolojiyi de sunan bir marka olarak ön plana çıkıyor. Özellikle yerleşim alanlarından uzak, ağır çalışma ve iklim koşullarının etkili olduğu ve ilave katkı maddesi bulmanın ya da stoklamanın sorun olduğu şantiye sahalarında EGR’li Scania kamyon ve çekiciler inşaat firmaları için büyük rahatlık sağlıyor.

Ürünlerini en zor şartlara ve müşteri beklentilerine uygun geliştiren ve üreten Scania’nın inşaat sektörüne özel araçları yük taşımayı ve yüklemeyi optimize etmek için müşterilerine ve üst yapıcılara üst düzeyde teknik destek sağlıyor.

Scania inşaat kamyonlarında yüksek hizmet süresi, sağlam şasi, uzun ömürlü aktarma organları ve yüksek güvenlik akla gelen ilk özellikler oluyor. Güvenlikten asla taviz vermeyen Scania, komple çelik gövdeli kabinleri ile istenmeyen durumlarda sürücünün can güvenliğinin azami oranda sağlanması için tasarlanıyor.
Scania ürünlerinin yüksek kalitesi, dayanıklılığı, düşük kullanım maliyeti, Doğuş Otomotiv ve Scania’nın müşteri memnuniyeti odaklı fark yaratan hizmetleri, uzman ekibi ile Türkiye genelindeki 21 noktada hizmet veren yaygın satış ve servis ağı Scania’nın başarısında çok önemli rol oynuyor.  Scania, 365 gün 24 saat acil yol yardım hizmetini Türkiye’nin dört bir köşesine ulaştırıyor. İhtiyaç duyulan herhangi bir Scania yedek parçası yetkili servislerden kolaylıkla temin edilebiliyor. Yaygın servis ağı ve Doğuş Otomotiv güvencesi müşterilerinin Scania kamyonlarını Türkiye’nin her yerinde güvenle kullanabilmelerini sağlıyor.